Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

Luni - Duminică

Mintea este continuu agitată, predispusă la diferite scenarii și extrem de rapidă. Orice gând ai alege, mintea îl va alimenta cu și mai multe gânduri. Acumulămși înmagazinăm zi după zi aceste gânduri, emoții, senzații care ne stimulează fizic, emoțional, intelectual, energetic. Amprenta: o inflexibilitate cu care nu suntem confortabili, dar cu care ne-am obișnuit. Cu delicatețe, poți schimbă cadrul de percepție prin cultivarea responsabilității pentru agitația provenită din tot ceea ce gândești. Yoga restorativa pune bazele unei auto-examinări oneste și contemplative.

Ce este Yoga restorativă?

Yoga restorativă este o experiență profundă de relaxare carefacilitează recalibrarea sistemului nervos. Practică restorativă te va susține să treci de la efectele stresului acumulat către o stare integrativă de relaxare, vindecare și recompunere la nivel energetic.

Cum decurge o clasă de Yoga restorativă?

La suprafață practicii, întregul sistem musculo-scheletic se relaxează. Fiecare asana este în mod generos susținută de props (perne, pături, cărămizi, bolstere) și menținută fără efort pentru câteva minute (5-10 min). Focusul nu este pe întinderea activă a mușchilor, ci pe destinderea corpului printr-o întindere pasivă. În felul acesta, corpul eliberează tensiunea și creează un spațiu confortabil în care să poți experimenta un proces de rejuvenare. Confortul posturii devine atunci un catalizator pentru transformare și o modalitate prin care să poți accede către un scop mai rafinat al practicii Yoga, experimentat dincolo de Asane și saltea – experiență libertății.

Cui se adresează această practică?

Atâta timp cât ai tensiune inutilă în corp atunci Yoga restorativă este pentru tine. Este o practică care poate fi de ajutor oricui și este accesibilă Indiferent de nivelul de experiență al practicantului.

De ce să practici Yoga restorativă?

Yoga restorativă poate părea o practică ușoară pentru că nu te solicită la nivel fizic, iar folosirea props-urilor ajută corpul să se așeze cât de relaxant se poate, însă ne învață că relaxarea se întâmplă doar când conștientă este prezența.

Practica Yoga restorativă te pune față în față cu povești inconștiente puternice care îți sabotează capacitatea de relaxare. Cea mai mare provocare în Yoga restorativa este să îți calmezi mintea și să o faci să accepte că se poate relaxa atât de simplu.

Ce beneficii are Yoga restorativă?

  • Echilibrează sistemul nervos central
  • Este o excelență practică de grounding
  • Eliberează tensiunea musculară
  • Îmbunătățește amplitudinea și ritmul respirației
  • Susține o colaborare sănătoasă între corp – minte – suflet
  • Are un impact pozitiv asupra stresului, anxietății, insomniei, tensiunii arteriale
  • Susține un somn odihnitor
  • Susține funcționarea optimă a sistemului imunitar
  • Induce o stare de relaxare profundă și vindecătoare pentru întreg corpul.

Facilitator: Diana