Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

Luni - Duminică

Workshop: Karma | Legea cauzalității cu Dan

2 aprilie, ora 12:00

Ne referim în general la o împrejurare ciudată, întâmplătoare, la hazard, la ceva neașteptat, atunci când nu corelăm un raport existent între ceea ce numim “realitate”, ceea ce ni se întâmplă că un efect al destinului și forță noastră sufletească sau dispoziția lăuntrică.

Jung spunea că până când subconștientul nu va fi făcut conștient, el ne va ghida viață, iar noi vom numi asta destin. Implicațiile psiho-spirituale ale ființei noastre vin din vieți anterioare și se transmit în următoarele? O întrebare care a dezvoltat nenumărate ramificații filosofice și care odată cu trecerea timpului a căpătat note mistice care ne îndepărtează de la a reflectă cu inocența, curiozitate și onestitate asupra vieții.

Dar, totuși, cum influențează karma conștiența umană în spectrul larg al lumii hectice pe care o experimentăm? Majoritatea dintre noi suntem constrânși de societate în modelul tradițional al realității: cauza și efectul că două entități complet independente. Trebuie să atingem un anumit scop că să putem experimenta sentimentul atingerii acelui scop. Samkhya, cea dintâi filosofie care se desprinde din baza filosofică vedanta, ne oferă o prima perspectiva asupra legii cauzalității, explicând cât se poate de științific că efectul este pre-inclus în cauza.

Ne naștem cu o anumită karma, cu anumite predispoziții, cu anumite condiționări, dar ele, de fapt, nu sunt decât niște oportunități de a crește, de a ieși din ignoranța, deși omul modern se raportează la ele că la încercări ale sorții.
În Yoga se consideră că întreagă noastră existența stă sub semnul karmei și datorită ei suntem în corpul actual, în contextul demografic și social în care ne-am născut.

Ceea ce determina viitorul este calitatea conștiinței din clipă prezența.

Întreagă viață, cu suișurile și coborâșurile ei, depind de cât de bine îți înțelegi karma, de cum integrezi în ține părțile care sunt bune și arzi tot ceea ce te oprește din a te manifestă în toată splendoarea ta că ființă.
Orice intenție, gând, acțiune produce un efect, o karma, care vine din această inevitabilă lege a cauzalității, cu care putem lucra în diferite moduri prin yoga.
Învățând cum să devii conștient de obiceiurile și impulsurile tale poți influență și rafina calitatea vieții pe care o experimentezi. Înțelegând originile și consecințele acțiunilor tale, poți preveni să comiți acte lipsite de conștientizare. În schimb, poți fi mult mai activ în remodelarea propriei vieți în felul pe care ți-l dorești.

Te invit la un workshop în care discutăm despre karma – legea cauzalității și conceptul ciclicității, cu focus pe:
– Rădăcina karmei și componentele ei
– Care sunt tipurile de karma și cum poți lucra cu ele
– Legile karmice și modul în care îți influențează viață
– Corespondență între atitudinea spirituală și mintea științifică în raport cu karma și legea cauzei și a efectului
– Actualitatea viziunii vedice cu privire la karma și împlinirea caii yoga
– Adnotări pe marginea Yoga Sutra a lui Patanjali cu referire la karma și karma yoga
– Modalități practice prin care aspirantul poate transcede activitățile impure din lanțul karmic.

 Workshop-ul se adresează tuturor celor care vor să aprofundeze practică – deopotrivă practicanți și profesori de yoga.

Durata: 3 ore
Schimb de energie: 🔥  150 lei

 Home-made cookies, 🫖 ceai & apă incluse
Dacă ai deja propria saltea de yoga, te încurajez să vii cu ea
Poate te ajută un carnețel și pix pentru notițe
Locurile sunt limitate, iar înregistrarea este confirmată în momentul plății. Rezervări și detalii despre plata la yogasutraro@gmail.com sau DM WhatsApp.

 În eventualitatea neparticipării:
– cu minimum 24h în avans – full refund
– în mai puțîn de 24h – se percepe o taxa de 50% din valoarea achitată

Namaste

Yogi Dan.

Despre Dan poți citi mai multe aici.

Formular de înscriere