Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

Satsang Introducere în Patanjali Yoga Sutra

12 februarie, ora 12:00

Yoga este o practică veche de câteva mii de ani și a fost prima dată pusă în formă scrisă de Patanjali undeva în primele secole ale erei noastre. Acestă descriere este formată din 196 de aforisme, denumite Sutre, care descriu succint întreagă tehnică Yoga pentru a ajunge la desăvârșire.

În toată acesta perioadă au apărut numeroase comentarii pe marginea acestor Sutre, începând cu primii discipoli ai lui Patanjali, Vyasa, ajungând până la contemporani precum Vivekananda și Dayananda.

Sutrele lui Patanjali au la baza filosofia lui Kapila cu cele 24 de principii de viață descrise în Samkhya și sunt grupate în 4 capitole:
1. Samadhi – integrarea acestei filosofii în viață și înțelegerea că mintea noastră este utilă, dar limitată.
2. Sadhana – modul în care putem practică diferite forme de Yoga pentru a înțelege și simți efectele ei
3. Vibhutipada – activitățile subtile pe care le poți dezvoltă printr-o practică susținută.
4. Kailvalya – eliberarea de toate condiționările create de corpul, mintea sau egoul nostru și atingerea unei stări de liniște atât de plăcute încât este percepută precum o stare de beautitudine permanentă, fiind considerată treaptă finală din spiritualitatea vedantică.

Putem petrece zile întregi discutând despre Yoga Sutra lui Patanjali, motiv pentru care acest Satsang este primul dintr-o serie dedicată exclusiv studiului aforismelor lui Patanjali.

Vom aborda pas cu pas:
– Sutre importante pentru practică noastră uzuală,
– Sutre necesare pentru a surprinde importantă acestei filosofii și tehnicile folosite pentru a o aplică.
Începem cu prima Sutra și vom dedică atâta timp cât considerăm necesar fiecărui aforism, continuând la ediția următoare de unde am rămas. Așa că dacă ești interesat de Patanjali, îți recomand să încerci să te alături de la prima ediție.

Satsang-ul se adresează exclusiv comunității Yoga Sutra și Elephantyogi, indiferent de nivelul practicii personale | Sadhana.

Evenimentul este gratuit, dar încurajăm schimbul de energie în diverse forme:
– vino cu fructe, gustări (sănătoase), ceai sau orice consideri oportun pentru eveniment,
– poți aduce lumanarele, bețișoare parfumate, Palo Santo,
– poți susține studioul cu produse de întreținere a spațiului – șervețele, soluție curățat saltele, hârtie igienică, saci gunoi, cuburi suport Yoga,
– poți susține studioul cu apă și ceai.

Orice alegi să aduci va fi folosit la studio pentru că întreagă comunitate să poată beneficia de contribuția fiecăruia dintre noi.

Dacă ai deja propria saltea de Yoga, te încurajez să vii cu ea.
Poate te ajută un carnețel și pix pentru notițe.
Înscrierile se fac doar prin formularul de mai jos, în limita locurilor disponibile. Înregistrarea este confirmată în prealabil.

Evenimentul are loc duminică, 12 februarie, ora 12:00, la studio.

Facilitator: YogiDan

Namaste!

Formular de înscriere