Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

Luni - Duminică

Satsang Introducere în Patanjali | Yoga Sutra | Part II

12 martie, ora 12:00

Yoga este o practică veche de câteva mii de ani și a fost prima dată pusă în formă scrisă de Patanjali undeva în primele secole ale erei noastre. Acesta descriere este formată din 196 de aforisme, denumite sutre, care descriu succint întreagă tehnică yoga pentru a ajunge la desăvârșire.
În toată acesta perioada au apărut numeroase comentarii pe marginea acestor sutre, începând cu primii discipoli ai lui Patanjali, Vyasa, ajungând până la contemporani precum Vivekananda și Dayananda.

Sutrele lui Patanjali au la baza filozofia lui Kapila cu cele 24 de principii de viață descrise în Samkhya și sunt grupate în 4 capitole:
1. Samadhi – integrarea acestei filosofii în viață și înțelegerea că mintea noastră este utilă, dar limitată
2. Sadhana – modul în care putem practică diferite forme de Yoga pentru a înțelege și simți efectele ei
3. Vibhutipada – activitățile subtile pe care le poți dezvoltă printr-o practică susținută
4. Kailvalya – eliberarea de toate condiționările create de corpul, mintea sau egoul nostru și atingerea unei stări de liniște atât de plăcute încât este percepută precum o stare de beautitudine permanentă, fiind considerată treaptă finală din spiritualitatea vedantica.

Yoga Sutra nu este o carte pe care o citești o dată, după care o pui înapoi pe raftul bibliotecii. Este genul de carte la care te întorci constant în practică, descoperind de fiecare dată mai mult din profunzimea unor învățături aparent simple, care merg mult dincolo de postura fizică din Yoga.

Continuăm seria satsang-urilor dedicate studiului Yoga Sutra și Patanjali.
CE URMEAZĂ?
– scurtă recapitulare
– continuare de la sutra 1 | capitolul 1 Samadhi Pada

Vom dedică atâta timp cât considerăm necesar fiecărui aforism, continuând la ediția următoare de unde am rămas.
Te poți alătură studiului chiar dacă nu ai fost la edițiile precedente pentru că fiecare sutra în sinea ei este o diferită fațetă a practicilor, a înțelegerilor și o nouă oportunitate să descoperi altă perspectiva.

Satsang-ul se adresează exclusiv membrilor Elephantyogi cu abonamente active, indiferent de nivelul practicii personale | Sadhana.
Evenimentul este gratuit, dar încurajăm schimbul de energie în diverse forme:
– vino cu fructe, snacks (healthy), ceai sau orice consideri oportun pentru eveniment,
– poți aduce lumânărele, palo santo,
– poți susține studioul cu produse de întreținere a spațiului – șervețele, soluție curățat saltele, hârtie igienică, saci gunoi, cuburi suport Yoga,
– poți susține studioul cu apă și ceai.

Orice alegi să aduci va fi folosit la studio pentru că întreagă comunitate să poată beneficia de contribuția fiecăruia dintre noi.

Dacă ai deja propria saltea de Yoga, te încurajez să vii cu ea.
 Poate te ajută un carnețel și pix pentru notițe.
Înscrierile se fac doar prin formularul de mai jos, în limita locurilor disponibile. Înregistrarea este confirmată în prealabil.

Evenimentul are loc pe 12 martie, la ora 12:00 după clasa de Yoga.

Namaste! Yogi Dan

Formular de înscriere