Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

Mobilitatea șoldurilor reflectă ușurința cu care ne mișcăm prin viață, lejeritatea sau efortul cu care ne adaptăm la schimbare, rezistența pe care o opunem, dar și modul în care ne raportăm în lume, în relațiile cu ceilalți.

Aici sunt înmagazinate toate tensiunile create de condiționările sociale, despre cum trebuie să fii ca să fii o femeie demnă sau un bărbat puternic, despre ce înseamnă decența, vinovăția, rușinea.

Deschiderea șoldurilor și mobilitatea lor ne influențează capacitatea de a sta în postură de meditație, dar și postura fizică de zi cu zi.

Pentru a putea sta comod, în șezut, cu picioarele încrucișate, spatele trebuie să fie drept, iar genunchii să atingă podeaua pentru a putea oferi sprijin.
Acest lucru este posibil doar dacă ne folosim de un suport, de genul cărămizii de yoga care să ne susțină genunchii sau dacă avem o mobilitate crescută.

Vom practica posturi care flexibilizează șoldurile și eliberează tensiunea din bazin, din zona lombară, reduc durerea cauzată de presiunea pe nervul sciatic.
La nivel mental vom lucra capacitatea noastră de a ne deschide și a îmbrățișa total experiența nostră pe pământ.

La baza coloanei vertebrale, se află Swadhistana chakra, centrul energetic despre care se spune că este depozitul tuturor experințelor din viețile anterioare, este tărâmul minții inconștiente. Se spune că pe măsură ce conștientizezi acest centru energetic accesezi cu ușurință cunoașterea intuitivă și puterea de manifestare în lumea materială.

Logistice:
• ai nevoie de haine lejere pentru practică și o sticlă cu apă pentru hidratare
• nu mânca cel puțin 3 ore înainte de practică

Namaste

Facilitator: Valentina