Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

În abordarea holistică a filosofiei Yoga, regăsim Asana – a treia ramură din cele opt, așa cum ne indică Patanjali în Yoga Sutra. Pentru a putea transcede limitările impuse de simțuri și vârtejul necontenit de gânduri fabricate de Chitta | mintea maimuță, Asana Yoga ne ghidează să schimbăm flow-ul energiei din descendent în ascendent și să eliberăm la nivel fizic blocajele energetice acumulate pentru a putea, prin devotament și consistentă, să experimentăm practici mai rafinate a filosofiei Yoga. Corpul devine, așadar, primul vehicul prin care experimentezi la nivel practic învățăturile Yoga.

Dar mintea și corpul nu sunt entități separate. Forma grosieră a minții este corpul și forma subtilă a corpului este mintea. Și mintea, și corpul ascund tensiuni și noduri de energie stagnantă. Fiecare tensiune acumulată la nivel mental are un corespondent fizic și viceversa. Hatha Yoga te ajută să eliberezi această tensiune, acționând somatic la nivelul corpului fizic.

Cum decurge practica?
– Warm-up cu o secvență scurtă din Pawanamuktasan pentru a pregăti articulațiile și încheieturile pentru practica asanelor | posturilor fizice
– Continuăm cu câteva runde din Surya Namaskar pentru a genera prana | forță vitală în corp
– Cu corpul deja încălzit, practicăm un flow dinamic de asane pentru a trezi și elibera energia stagnantă din corp și din centrii energetici.
– Pătrundem profunzimea practicii prin diverse tehnici de Pranayama meditation.

🧘🏼‍♀️Care este focusul practicii?
Pe saltea ești tu și respirația, propriul inspir și expir te vor ghida în practică. Echilibrul creat în mod conștient între procesul respirației și asana te va susține să parcurgi practică fără să obosești. Peste bariere e bine să nu sări niciodată, ci doar să negociezi cu ele și să descoperi prin experiență proprie cum le poți împinge și elibera singur calea.

Practică urmează îndeaproape învățăturile și tehnicile din Hatha Yoga tradițională.

Ne vedem la studio.
Hari Om! Namaste!

Facilitator: Diana