Telefon

+40722318388

Email

namaste@elephantyogi.com

Program clase

Hatha Yoga este una dintre cele mai vechi și fundamentale tradiții de yoga, având rădăcini în India antică. Termenul “Hatha” provine din sanscrită și înseamnă “forte”, “putere” sau “energie”, dar este și o referință la echilibrul dintre Soare (Ha) și Lună (Tha).
Hatha Yoga îmbină principiul masculin (ha) cu cel feminin și pasiv (tha), aducând armonie în corp și minte.
Hatha Yoga se concentrează pe echilibrarea energiei vitale (prana) prin practicarea asanelor (poziții corporale), controlul respirației (pranayama) și relaxare.

Practica regulată a Hatha Yoga aduce numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea flexibilității, întărirea mușchilor, reducerea stresului, îmbunătățirea posturii și creșterea stării generale de bine. Este potrivită pentru practicanții de toate vârstele și nivelele de pregătire fizică, de la începători la avansați. Hatha Yoga nu este doar o activitate fizică, ci și o practică holistică care îmbină trupul, mintea și spiritul, contribuind la echilibrul și bunăstarea generală.


Practica Hatha Yoga implică o combinație de tehnicile de respirație (pranayama) și diverse posturi fizice (asana), oferind numeroase beneficii atât pe plan fizic, cât și mental și emoțional. Această practică necesită atenție asupra respirației și asupra posturilor practicate, îmbunătățind astfel capacitatea de concentrare.

Beneficiile Practicii Hatha Yoga includ:

  • Relaxare și Reducerea Stresului: Hatha Yoga ajută la relaxare prin concentrarea asupra respirației și a posturilor, diminuând stresul și anxietatea.
  • Echilibru Emoțional: Tehnicile de respirație și meditație din Hatha Yoga pot aduce echilibru emoțional și mental.
  • Pierdere în Greutate și Vitalitate: Practica regulată te poate ajuta să pierzi în greutate și să te simți mai ușor și mai plin de energie.
  • Îmbunătățirea Sănătății Respiratorii: Tehnicile de respirație îmbunătățesc capacitatea plămânilor și oxigenează corpul, susținând sănătatea inimii, a plămânilor și a organelor digestive.
  • Scăderea Tensiunii Arteriale: Studiile au arătat că practica regulată poate contribui la scăderea tensiunii arteriale.
  • Flexibilitate și Mobilitate: Hatha Yoga este esențială pentru flexibilitatea articulară și musculară, ajutând și la dezvoltarea mobilității.
  • Îmbunătățirea Sistemului Imunitar: Meditațiile din Hatha Yoga pot sprijini îmbunătățirea capacității sistemului imunitar.

Alătură-te pentru această călătorie profundă în echilibrul și armonia dintre corp și minte.

Aștept cu nerăbdare să practicăm împreună.

Namaste!

Amalia